قوطی کلید و پریز

در مقاله قوطی کلید و پریز قصد داریم به معرفی قوطی کلید پریز استاندارد و مناسب برای ساختمان بپردازیم و انواع مختلف آن ها را از ابعاد و زوایای مختلف بررسی کنیم. همانطور که می دانید برای نصب کلید و پریزها به صورت توکار بر روی دیوارهای گچی و بتنی نیاز به نگهدارنده ای است تا بتوان کلید و پریز را بر روی آن نصب نمود. این نگهدارنده همان قوطی کلید و پریز است که با نام های دیگری نظیر قوطی توکار کلید و پریز، قوطی دیوار گچی، قوطی پلاستیکی کلید و پریز، قوطی کنافی هم شناخته می شوند و با سایزهای مختلف و استانداردهای گوناگونی در بازار عرضه می شوند. به طور کلی این قوطی کلید ها از لحاظ استاندارد به سه دسته تقسیم می شوند.

  1. قوطی کلید و پریز بریتیش
  2. قوطی کلید و پریز جرمن
  3. قوطی دیوار کنافی (قوطی درایوال)

کلید و پریزها در کشورهای مختلف دنیا با یکدیگر از لحاظ ابعاد و ظاهر فنی تفاوت هایی دارند. این تفاوت ها در اصل استاندارد های متفاوت کلید و پریزها در دنیاست که کلید و پریزها را از هم متمایز می کند. بعضی کشورها از استاندارد بریتیش تبعیت می کنند و برخی دیگر از استاندارد جرمن که در کشور ما نیز از استاندارد جرمن تبعیت می شود. روش شناسایی استاندارد کلید و پریز با بررسی پریزهای برق آن به راحتی قابل تشخیص است. کلید و پریزهای جرمن، بریتیش، آمریکن و سایر استانداردهای کلید و پریز در دنیا در اولین نگاه از لحاظ رابط اتصال پریز برق با یکدیگر متفاوتند. به همین دلیل است که گاهی پس از خرید یک تلفن همراه نیاز به یک تبدیل دو به دو یا سه به دو برای متصل کردن شارژر به برق پیدا می کنید. در واقع متفاوت بودن چند شاخه های برق شارژر ها به علت تفاوت در استاندارد کلید و پریزهای کشورهای مختلف است.

قوطی کلید و پریز بریتیش

قوطی های کلید و پریز بریتیش دارای ابعاد نسبتاً بزرگی نسبت به کلید و پریز های سری جرمن هستند. فاصله دو پیچ کناری در قوطی کلید های بریتیش 86 میلی متر است. به قوطی کلید و پریز بریتیش قوطی mk هم گفته می شود و از نوع فلز (عمدتاً گالوانیزه) ساخته می شوند.

قوطی کلید و پریز جرمن

قوطی کلید پریز جرمن استاندارد همان قوطی کلید های رایج موجود در بازار ایران است که به جهت نصب کلید و پریز در ایران مورد استفاده قرار می گیرند. فاصله دو پیچ در این قوطی کلید ها برابر 60 میلی متر است و ابعاد استاندارد قوطی های جرمن 7*7 سانتی متر می باشد. این قوطی ها دارای عمق های 3 تا 7 سانتی متر هستند که مناسب ترین آن عمق 5 است که مناسب برای کلید و پریز های معمولی و غیر هوشمند است.

قوطی کلید کنافی

قوطی کلید کنافی در مواقعی استفاده می شود که نیاز است کلید و پریز ها در دیوار های کاذب یا کنافی نصب شوند. از آن جایی که سطوح کنافی از حساسیت بالایی نسبت به سایر سطوح برخوردارند قوطی های کنافی بدون تحمیل فشار بر این سطوح قابلیت نصب بر روی آن ها بدون هیچگونه آسیبی امکان پذیر می کنند. معروف ترین برند قوطی کنافی در ایران قوطی کلید کنافی لگراند می باشد.

بهترین قوطی کلید و پریز بازار

بهترین قوطی کلید و پریز یا یک قوطی کلید و پریز خوب می بایست دارای ویژگی هایی باشد که پس از استفاده دچار شکستگی و پوسیدگی و مشکلات نصب نگردد. از جمله مواردی که باید در هنگام خرید قوطی های کلید و پریز به آن دقت نمود در ابتدا مواد و جنس به کار رفته در ساخت قوطی کلید و پریز است که می بایست از مواد و پلاستیک کاملا نو ساخته شده باشد که به تبع آن دچار هیچگونه پوسیدگی و خرابی پس از استفاده در سال های طولانی نگردد. عمده قوطی های کلید و پریز موجود در بازار متاسفانه از پلاستیک های بازیافتی ساخته شده اند که با مشاهده رنگ و ظاهر کلی آن می توان به راحتی به این موضوع پی برد. دومین مورد انعطاف پذیری قوطی کلید و پریز است که باید با وارد آمدن اندکی فشار دچار شکستگی و خورد شدن نگردد و انعطاف پذیر باشد. از کیفیت ساخت که بگذریم نصب قوطی کلید و پریز بر روی آن دومین چیزی است که اهمیت حقیقی پیدا می کند. یک قوطی ایده آل می بایست دارای حفره ها و برآمدگی هایی باشد که بعد از گچ گیری به صورت محکم و ثابت درون دیوار قرار گیرد و به اصطلاح لقی نداشته باشد. از طرف دیگر قوطی باید محل هایی را در اطراف و پشت داشته باشد تا با باز کردن در پوش های آن ها بتوان سیم های برق را به قوطی وارد و خارج نمود. وجود درپوش ها بر روی این حفره ها سبب می شود که هنگام گچ گیری گچ به داخل قوطی وارد نشود. نکته مهمی که باید به آن توجه نمود امکان پیچ کردن کلید و پریز بر روی قوطی است که برخی از سازندگان این قوطی ها 2 یا 4 محل را برای پیچ کردن کلید و پریزها بر روی قوطی در نظر می گیرند.

پیچ کردن ساپورت کلید و پریز بر روی قوطی سبب می شود که کلید و پریز ها محکم و صحیح بر روی دیوار نصب شوند و بر خلاف چنگکی ها مانع از خروج پریز برق از محل خود در صورت کشیدن دو شاخه ها از پریز برق می شوند.

بعضی از قوطی های کلید و پریز دارای ویژگی هایی هستند که ممکن است شخص مصرف کننده از آن ها بی اطلاع باشد. مثلا قوطی های کلید و پریز امکان اتصال با یکدیگر را دارند که عموماً از طرفین به صورت ریلی امکان اتصال قوطی کلیدها برقرار می شود. با استفاده از این ویژگی می توان قوطی ها را برای کادر های دو خانه، سه خانه، چهار خانه استفاده نمود. در برخی از کادرهای کلید و پریز از یک جداکننده یا سپریتور مابین خانه های کادرهای چند خانه استفاده شده است که در این صورت باید از یک رابط پلاستیکی

برندهای قوطی کلید و پریز

برندها و مارک های مختلف قوطی کلید و پریز در بازار وجود دارند. برخی از این برندها از جنس و مواد بسیار خوبی ساخته شده اند و تعداد اندکی از برندهای مطرح بازار ایران همچنان از مواد بی کیفیت و کهنه در تولید قوطی کلید ها استفاده می کنند. ما در اینجا قصد تعریف یا تخریب برند خاصی را نداریم و هدف از توضیحات کامل این مقاله روشنگری خود مشتری در هنگام خرید این گروه از محصولات می باشد. ممکن است در اینجا از برند و مارک  تعریف زیادی هم بکنیم اما بعد از اینکه صاحب برند به فروش بالایی برسد و به اصطلاح صاحب نام شود ممکن است از کیفیت محصول بکاهد و در آن موقع تکلیف مشتری چیست؟ پس با بررسی مطالعه مقاله فوق و در نظر گرفتن همگی موارد به سراغ برندهای مختلف بروید و از میان آن بهترین برند قوطی کلید و پریز را برگزینید. برند های مطرح قوطی کلید و پریز در بازار به شرح زیر می باشند.

  • قوطی کلید و پریز لگراند
  • قوطی کلید و پریز تکنیک
  • قوطی کلید و پریز مهسان
  • قوطی کلید و پریز شایلین
  • قوطی برق شاپوری

قوطی کلید لگراند

بهترین تولید کننده قوطی کلید و پریز در سال های قبل از تحریم متعلق به برند فرانسوی مشهور یعنی لگراند (البرز) بود. این قوطی ها از جنس بسیار خوب و محکمی برخوردار بودند که پس از تحریم ها به طور کلی عرضه آن ها به بازار ایران در سال 92 متوقف شد. نکته اولی که باید به آن توجه کنید این است که این قوطی کلید ها به هیچ عنوان در بازار وجود خارجی ندارند و عده ای سودجو قصد سو استفاده از نام تجاری لگراند با قیمت های بالا دارند که باید مراقب این موضوع باشید. نکته دوم هم اینکه قوطی کلید لگراند در حال حاضر توسط لگراند فرانسه به قیمت 1/5 یورو فروخته می شود. با ضرب این عدد در قیمت روز یورو متوجه خواهید شد نه برای فروشنده منطقی است که وارد بازار وحشتناک رقابتی با قوطی کلید های ایرانی با این قیمت ها شود نه خریدار حاضر است قیمت 20 هزار تومانی برای هر قوطی کلید بپردازد.

دانیال خوش آمال
منتشر شده توسط
دانیال خوش آمال

نوشته های اخیر

  • برق

شماره گذاری استاندارد AWG

در این مقاله به معرفی کابل AWG، که نوعی کابل برق است و بر اساس…

2 ماه قبل

نحوه سوکت زدن کابل شبکه

سوکت زدن کابل شبکه اگر مهمترین مرحله راه اندازی شبکه نباشد، قطعاً یکی از مراحل…

1 سال قبل

تفاوت کابل های شبکه Indoor و Outdoor

4کابل های شبکه انواع مختلفی دارند که با توجه به نوع و آلیاژ به کار…

1 سال قبل