پچ پنل چیست و چرا از پچ پنل در شبکه استفاده می کنیم؟ برای پاسخ به این سوالات لازم است تا کمی به بررسی دقیق پچ پنل بپردازیم. باید گفت که پچ پنل وسیله ای است که با قرار گرفتن در رک ارتباط مابین نود ها و سوییچ را برقرار می کند. اگر پچ پنل را از داخل رک حذف کنیم تمامی کابل هایی که از پریزهای شبکه مختلف در محیط به سمت رک آمده اند می بایست به صورت مستقیم به سوییچ متصل گردند. به عبارت دیگر وجود پچ پنل در رک و شبکه الزامی نیست اما عدم وجود آن نیز مشکلاتی را به دنبال دارد. با ما همراه باشید تا از وظیفه پچ پنل و کاربرد آن در شبکه مطلع شوید.
به صورت کلی انواع مختلفی از پچ پنل ها در دنیا تولید می شود اما سه دسته از آن ها پرکاربردترین و رایج ترین پچ پنل ها می باشند.
1. پچ پنل تلفنی
2. پچ پنل شبکه
3. پچ پنل فیبرنوری
پچ پنل تلفنی به پچ پنلی گفته می شود که بر روی آن تعداد زیادی کیستون تلفن قرار گرفته است. تمامی پچ پنل های تلفنی موجود در بازار مشابه یکدیگرند و تنها تفاوت آن ها با هم در برند سازنده، تعداد پورت و کیفیت است. در واقع از لحاظ کاربری هیچ تفاوتی با هم ندارند و ویژگی خاصی نیز ندارند که لازم باشد به آن توجه کنید. به عنوان مثال:
پچ پنل 50 پورت تلفنی لگراند
پچ پنل 24 پورت تلفنی نگزنس
هر دو مورد بالا تنها در تعداد پورت و برند با یکدیگر متفاوتند.
پچ پنل 24 پورت Cat5 UTP
پچ پنل 48 پورت Cat5 UTP
پچ پنل 24 پورت Cat6 SFTP
پچ پنل 48 پورت Cat7 SFTP
این چهار مدل از پچ پنل های موجود در بازار است که علاوه بر وجود تنوع در تعداد پورت ها، از نظر کتگوری کیستون ها با یکدیگر متفاوتند.
پچ پنل فیبرنوری به پچ پنلی گفته می شود که دارای تعدادی پورت فیبرنوری می باشد. این پچ پنل ها دارای مدل های مختلفی از لحاظ اندازه، تعداد پورت، نوع پورت و نوع نصب هستند. به غیر از تعداد پورت پچ پنل فیبرنوری که نیاز به توضیح خاصی ندارد، پورت پچ پنل های فیبرنوری می تواند از نوع ST و یا SC باشد. همچنین با توجه به نوع فیبر استفاده شده می تواند از نوع مالتی مود یا سینگل مود باشد. یک پچ پنل فیبرنوری می تواند شامل پورت های مختلفی با توجه به نیاز مصرف کننده باشد و معمولاً شرکت های تولید کننده امکان نصب و خرید تمامی پورت ها را بر روی یک پچ پنل برای خریدار ممکن می سازند.
استفاده از کیستون ها اتصال محکم تری نسبت به سرسوکت های RJ45 برقرار می کنند ضمن اینکه وجود کیستون ها سبب سهولت در تعمیرات و نگهداری خواهد شد.
بالا رفتن نظم در کابل کشی شبکه و امکان شماره گذاری در پچ پنل ها سبب منظم شدن و عیب یابی سریع تر به وسیله آن می شود.
در این مقاله به معرفی کابل AWG، که نوعی کابل برق است و بر اساس…
سوکت زدن کابل شبکه اگر مهمترین مرحله راه اندازی شبکه نباشد، قطعاً یکی از مراحل…
4کابل های شبکه انواع مختلفی دارند که با توجه به نوع و آلیاژ به کار…